Start »

Nyheter »
ARKIVET
BILDER
TÄVLINGSKALENDER


500 cc »
LAGET
MATCHER

80 cc »
LAGET
MATCHER

Klubben »
KLUBBINFO
HISTORIA
MOTORSTADION
VÄGBESKRIVNING
DAMKLUBBEN
SOUVENIRER
FUNKTIONÄRER
BLI MEDLEM

Blandat »
LÄNKAR
500-KLUBBEN
PROVA PÅ
GÄSTBOKEN

Speedwaykrönika inför säsongen 2008


Jag tänkte gå igenom lagen och komma med lite tips inför årets säsong, det blir en speciell säsong där vår idè om derbygrupper sprack när Kaparna kastade in handduken!

För vår del i Solkatterna har jag byggt och tänkt ett lag med där Mikael Max och Linus Sundström skall ingå så mycket som möjligt, tycker att skall man ha ett farmaravtal så skall man nyttja varandra så mycket som möjligt, så nu kör vi så till att börja med. Det gäller dock för alla i truppen att prestera ingen är given utan en del kan få stå över om de inte får fram det de kan , det kommer jag göra klart för dem till helgen.

Serietipset

1.Vargarna

 Peter Jansson leder laget enormt starkt, maken till kille som har koll på hela speedwayvärlden har jag aldrig träffat, tyckte själv ett tag att jag hade skaplig koll men här ligger man i lä!, vill man ha tag i en förare eller låna nåt så ringer man bara Peter han fixar ta mig satan det mesta.

Laget har ganska så många duktiga förare jämna och bra, höga snitt men Peter får nog till nåt, Med Lindbäck i laget har de en topp som kan vara guld vård i en final om elitplatsen, sedan har de kanonkillar som Screen,Woffinden,Boxall,Doolan,Erik Andersson,Stefan Ekberg,Robert Johansson,Emil Lindqvist , Juniorerna Jonas Andersson mfl mfl, Ekberg åker som en gud på Kalvholmen, de kan komponera laget efter motstånd och bana, Lindbäck tar Thinas och Peters lag till elitserien. Infarmningsbar är Billy Forsberg

2.Örnarna

Ett grymt lag som har toppen i Niklas Klingberg, sedan är det jämnt och bra, Norbert,Howe,Jamrozy, kanonkillen Toams Olsson, kvicke Emil Kramer åter i fadershuset.

Stora talangen Ludde Lindgren, infarmningsbare Andreas Bergström, Sebastian Aldèn och egna talangen Christian Agö som lär få åka mycket när Bergström och kanske framförallt Aldèn kör i England, Olof Nilsson visade redan ifjol att han vill vara med och fajtas om en plats.

3.Valsarna

Våra trätobröder ifrån Hagfors satsar som vanligt på elitserien, blir nog svårt även denna gång. Bra nyförvärv i Daniel Davidsson och Robin Bergqvist, nye egna talangen Anders Mellgren kan nog utvecklas en hel del och bli en elitförare ganska så snabbt.

Nyckeln till en lyckad säsong är nog att Robin Törnqvist utvecklas mer nu, stod lite still ifjol men nu kan han nog komma bara matrialet funkar.

Mycket åka blir det nog för framförallt stjärnföraren Peter Ljung samt en hel del även för Thomas H Jonasson, båda från farmarlaget Elit Vetlanda.

I bakvattnet lurar Robert Eriksson en otroligt kompetent förare men kanske inte mannen att föra Valsarna tillbaka till elitserien, Utlänningar finns det också nu några stycken i Valsarna, Henning Bager vet de nog vart det har, får nog åka en del matcher, Cameron Woodward kanske är den som har största kapaciteten, får nog åka några matcher, Henry däremot får nog inte åka mycket alls utan är nog mest tänkt som en reserv när det verkligen kniper.

4.Solkatterna

Jag tippar oss själva på denna plats, om alla åker hela tiden och på topp så skulle vi hamna nåt snäpp högre, vi är garanterat den minsta organisationen så här högt upp, så jag väljer att ligga en aning lågt.

Vi har dock ett par/tre riktiga toppgubbar om allt funkar, Nermark,Max,Dannö, låter bra och kommer säkert att bli det också.

Vårt mellanskikt består av Viktor Bergström, Linus Sundström ,Jan Graversen, Claus Vissing och Manu Hauzinger, som backup för topparna finns den polske juniortalangen Daniel Pytel att tillgå,.Vårt dilemma ifjol var reserverna, vi satsade på våra egna så mycket det bara gick men de räckte inte riktigt till, jag hoppas dock att fjolårets satsning på dem får dem att blomma ut i år, finns vissa indikationer på det. Vi har dessutom stärkt upp lite i och med värvningen av Rene Lehtinen, han kan nog fixa lite poäng från reservplatsen. Vi har ganska så goda variationsmöjligheter, lär sig Linus och Vikke Kalvholmen bra så blir vi lika svårslagna hemma även i år.

5.Griparna

Ett jädra bra lag men jag tror de får svårt i alla bortamatcherna  samt att Vargarna och kanske 1 lag till slår dem på Svansta, då hamnar de här även om de själva vill nåt annat.

Lagledarduon Boström/Eriksson är eldsjälar som verkligen brinner för sporten, kanske bara deras engagemang kan ge det där lilla extra till laget.

Med Kauko Nieminen i laget och en otroligt säsongsbra startande förare i Freddie Eriksson så ser de giftiga ut, Patrick Hougaard åker för det mesta som en gud, allsvenskan kanske 2 bästa reserver i Robban Pettersson och Kim Nilsson, det är väl förare 2 och 4 i laget som det kommer att brista på, tyvärr Mats,jag tror på en 5:e plats för er även om jag egentligen tycker att alla lag är riktigt bra.

 

Nu ser vi fram emot en riktigt spännande säsong med massor av bra speedway, inget lag skall behöva få storstryk i nån match utan jag tror på kanonspeedway hela säsongen.

Eftersom vi står över 1:a maj så åker man nog ner och kollar Örnarna-Valsarna, om Valsarna skulle få stryk där så kan vi se fram emot ett nervöst derby för Valsarna den 8:e maj på Kalvholmen, jag köper en limpa cigg till Ronny Aronsson samt en kasse med sobril till Micke Lindh, det kommer de att behöva för våra förare kommer vara tokladdade inför den matchen!

Ha det gött speedwayfolk!

/Berglund

 

 

Sponsorer

• Solkatterna © 2008 • Admin •