Start »

Nyheter »
ARKIVET
BILDER
TÄVLINGSKALENDER

500 cc »
LAGET
MATCHER

80 cc »
LAGET
MATCHER

Klubben »
KLUBBINFO
HISTORIA
MOTORSTADION
VÄGBESKRIVNING
DAMKLUBBEN
SOUVENIRER
FUNKTIONÄRER
BLI MEDLEM

Blandat »
LÄNKAR
500-KLUBBEN
PROVA PÅ

2008-12-17. Solkatterna presenterar truppen.

NU är truppen inför 2009 klar och den ser ut som följer.

1. Viktor Bergström
Hade en tung säsong i allsvenskan 2008 men glimtade till vid några matcher och visade att det finns mycket att plocka fram. Förra säsongen var också Vikkes första i england. Mycket nytt som kan ha haft inverkan.

Snitt: 4,55

2. Magnus Karlsson (Bild kommer)
Kommer senast från Valsarna där det inte blev så mycket körande som han hoppats på. Till Solkatterna kommer Magnus nu och får rollen som lagkapten.

Snitt: 6,25

3. Daniel Pytel (PL)
Från och med nästa säsong är Pytels juniordagar över, detta betyder att han är tillgänglig varje torsdag. Att han sedan gör en rejäl satsning är för oss positivt då vi också ser Daniel som en oslipad diamant, kan bli hur bra som helst.

Snitt: 8,26

4. Manuel Hauzinger (AUT) (Bild kommer)
Den sympatiske Österikaren gör comback i Solkatterna till 2009, under sin förra sejour visade han att han hittar runt på Kalvholmen. Även om han är lite av specialist på större ovaler så passar Manuel bra in i lagbygget.

Snitt: 6,78

5. Jan Graversen (DK)
Jan hade också en tuff säsong i fjol då han byggde upp en ny bas i england. Vi hoppas han ska hitta tillbaka till det han visade 2007.

Snitt: 4,20

6. Peter Juul (DK) (Bild kommer)
Peter kommer som lån från Vargarna, passar in perfekt som för att täcka upp förlusten av Thelaus. Peters snitt är riktigt lågt i jämförelse med den kapacitet han har.

Snitt: 3,63

7. Dan Kjellberg (Bild kommer)
Dan visade stundtals att han är kapabel i allsvenskan, om han själv vill satsar vi vidare på honom.

Snitt: 2,78

8. Linus Sundström.
Till förra säsongen farmades Linus ner till oss i allsvenskan, den kommande säsongen så står han skriven som solkatt. Naturligtvis så har vi Piraterna att tacka för detta erbjudande, som förare kunde vi redan detta år se att han är en mycket kapabel allsvensk förare. Och till kommande säsong har även Linus gjort klart med engelsk klubb i Rayhouse vilket säkert kommer lyfta honom ett steg till i karriären.

Snitt: 7,04

9. Michael Jepsen Jensen (DK) (Bild kommer)
Som sista man in i truppen kommer en av danmarks mest lovande talanger. 16 år gammal och har massor med meriter inom 80cc, har inte lyckats fullt ut i FIM (VM) men har tagit EM -guld ett flertal tillfällen. Michael går under smeknamnet ligla (liten & glad).

Snitt: 9,33

10. Magnus Persson
Magnus har vart med ett tag, förra säsongen blev det ett fåtal inhopp men hade det tufft att göra sig gällande. Förhoppningsvis kommer Magnus få mer körningar kommande säsong och vara med och lotsa in de yngre killarna. Han kommer vara en bra backup och lossnar det kan han överaska från reserven.

Snitt: 2,00

11. Thimm P Norberg
Thimm kommer från Solkatternas knattelag till denna säsong, men meriter från FIM (VM) och EM de senaste två säsongerna och en hel del på hemmamark så går han nu på speedwaygymnasiet ner i Hultsfred. Thimm körde sin premiärtävling på stor cykel i höstas och fixade det med bravur.

Snitt:2,00

12. Oliver Berntzon
Ytterligare en som kommer från solkatternas knatteverksamhet från 2008, tidigare har Oliver kört i Indianerna och Lejonen. Med meriter från såväl FIM, EM, och SM. Nu tar han klivet upp på stor cykel och av det som man har sett under hösten med träningen så ser det lovande ut. Ska bli spännande att följa under 2009.

Snitt:2,00


Farmningsbara från Piraterna. (fler kan tillkomma)

1. Daniel Nermark 9,46
De senaste två årens stjärna i vårt Solkatterna kommer att farmas in från piraterna kommande säsong. Vad Daniel kan vet vi alla, efter att tyvärr dragit på sig en knäskada i slutet av 2008 så håller han på rehabträning för fullt nu under de kallare årstiderna. Till råga på allt så har han efter 9 säsonger i england avböjt styrning där till 2009 för att sattsa på kombinationen, Piraterna, Solkatterna, Ostrow i polska ligan. Vi tackar och bockar och ser fram emot 2009 men Daniel i laget.

2. Antonio Lindbäck 9,74 (Bild kommer)
2008 var han med och tog Vargarna till elitserien, var en av de absolut bästa i allsvenskan. Till 2009 har Anton valt att köra i Piraternas färger vilket ger oss möjligheten att farma ner honom till oss i allsvenskan. Antonio är en av landets absoluta talanger inom speedwayen, och nu med understöd av Tony Rickardsson så kommer också förmodligen karriären få en knuff i ryggen. Vi ska nog inte vara förvånade om vi får se Antonio i de stora sammanhangen igen. Hur många matcher som det blir i Solkattevästen vet vi inte, men uppåt en 9-10 matcher eller mer kan bli aktuellt.


Kommentarer.

Två förare kommer upp från 80cc verksamheten, Thimm P och Oliver, ska bli spännande att följa dessa talanger som har med sig styrningar i landslagets väst i bagaget. Båda får ses som stora talanger och de kommer få sina chanser i allsvenskan.

Det är ingen hemlighet att laget/truppen är byggd kring högsnittarna, de infarmade förarna från piraterna Nermark och Lindbäck ska vinna matcherna åt oss. I det läget klubben befinner sig finns ingen anledninga att handla dyra förare utan vi väljer denna variant istället.

Klubbens målsättning är att vinna hemmamatcherna och ta oss till en final i ett slutspel.

Karlstad kommun ställer upp med material till ombyggnad av sargen för att anpassa den till kraven 2009.
Till 2010 finns en större summa pengar som anslag för Kalvholmen, det innefattar luftsarg och en del annat som ska få det att lysa upp kring vår oval.
I övrigt i klubben så arbetas det med en ny organisationsplan, allt för att få fler att känna sig delaktiga och avlastning hos de som har för mycket. Tillsammans med detta så är marknadsgruppen i full gång med att ta kontakter med sponsorerna, en grupp på 6-8 personer.

/Anders Berglund, Pressansvarig
 Solkatterna Speedway.

Sponsorer

• Solkatterna © 2008 • Admin •